Mensenlinq
Mensenlinq is een website voor overlijdensberichten die overgenomen worden uit de aangesloten kranten. Op Mensenlinq kunt u reageren op een overlijdensbericht of iemand zoeken.
Op de website Mensenlinq.nl is meer te doen en te regelen dan alleen het lezen van overlijdensberichten of erop te reageren, hierover zullen wij u op deze pagina informeren.
Door het afsluiten van een uitvaartverzekering dekt u de kosten voor het plaatsen van een overlijdensbericht.
Wat is Mensenlinq
Mensenlinq is een website waar online (recente) overlijdensberichten worden verzameld. Deze overlijdensberichten komen uit de landelijke, regionale en lokale kranten.
Het is ook mogelijk om als nabestaande een overlijdensadvertentie, dankbetuiging of In Memoriam te plaatsen op de website Mensenlinq.nl. De site wordt bovendien gebruikt als condoleanceregister.
Alle overlijdensberichten zijn openbaar voor iedereen en bezoekers kunnen dan ook zoeken naar informatie over bepaalde personen. Maar Mensenlinq.nl is veel meer dan alleen een verzameling rouwadvertenties en online condoleanceregister.
Wat vindt u verder op Mensenlinq
Uitvaartverzekering
Wist u dat 70% van de Nederlanders een uitvaartverzekering heeft afgesloten? Het afsluiten van een uitvaartverzekering kent vele voordelen:
- Uw nabestaanden blijven niet met de kosten van uw uitvaart achter
- U kunt vooraf alles voor uw uitvaart zelf vastleggen
- De nabestaanden hebben minder te regelen
- De grootste uitvaartverzekeraars zijn Monuta, DELA en a.s.r.
Informatie over het overlijden bekende personen
Op de website plaatst Mensenlinq verder nog nieuwsberichten over het overlijden van publieke personen zoals sporters, muzikanten, politici en topondernemers uit o.a. het zakenleven. Bovendien worden nieuwsberichten n.a.v. het overlijden van vermiste personen gedeeld.
Bij ieder bericht is het mogelijk om als bezoeker een reactie achter te laten in de vorm van een condoleance. Bovendien heeft u de mogelijkheid om een kaartje of boeketje te sturen naar de nabestaande(n).
Mensenlinq: Populair in heel Nederland maar vooral in deze provincies
Mensenlinq.nl schrijft zelf dat de website vanzelfsprekend wordt bezocht door mensen uit heel Nederland. We kwamen er zelf achter dat er wel degelijk een aantal provincies zijn waarvan de inwoners extra actief blijken te zijn op de website.
We gebruikten daarvoor het gratis online programma van zoekmachine gigant Google: ‘Google Trends‘. We kwamen er achter dat met name vanuit de onderstaande provincies veel zoekopdrachten komen: Friesland, Zeeland, Overijssel, Drenthe, Groningen, Limburg, Gelderland en Noord-Brabant.
Hoe een overlijdensbericht zoeken en vinden in 2025?
De meeste bezoekers van Mensenlinq zijn op zoek naar recente overlijdensberichten of willen er zelf een plaatsen. Bezoekers komen echter ook via nieuwsberichten op de website terecht.
Hoe werkt het precies, een overlijdensbericht opzoeken?
Laten we in dit voorbeeld eens de provincie Friesland en Zeeland nemen. In deze provincies zoeken veel inwoners via Mensenlinq naar overleden personen. Bovendien blijken inwoners uit deze provincies op de website vaker dan bijvoorbeeld westerlingen te zoeken naar uitvaartondernemingen.
Het is mogelijk om uiterst precies te zoeken binnen provincies en de grootste steden. De meeste van deze overlijdensberichten worden ook geplaatst in de regionale kranten. Zo zien we dat op Mensenlinq Friesland veel overlijdensberichten uit het Friesch Dagblad en de Leeuwarder Courant staan.
Mensenlinq Drenthe
Online overlijdensberichten die zijn geplaatst in het Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant worden rechtstreeks doorgeplaatst. Met de zoekfunctie op de site kunt u de provincie Drenthe selecteren en alle rouwadvertenties van deze provincie worden getoond.
Mensenlinq Friesland
Als we kijken naar de provincies dan zien we dat Mensenlinq in Friesland erg populair is. Plaatsen waar vaak naar overleden personen en bedrijven die werkzaam zijn in de uitvaartbranche wordt gezocht zijn: Garyp, Joure, Franeker, Dokkum en Drachten.
Overlijdensberichten uit de provincie Friesland die op Mensenlinq staan worden vaak gepubliceerd uit het Friesch Dagblad en de Leeuwarder Courant.
Mensenlinq Zeeland
Een provincie waar ook veel gebruik wordt gemaakt van Menselinq is Zeeland. Als we kijken in welke plaatsen Mensenlinq vaak wordt geraadpleegd in Zeeland dan zien we vooral: Oosterland, Krabbendijke, Sas van Gent, Heinkenszand en Yerseke.
Overlijdensberichten uit de regionale kranten zoals de Provinciale Zeeuwse Courant en BN DeStem zien we veel voorbij komen op Mensenlinq in de provincie Zeeland.
Mensenlinq Limburg
Actuele overlijdensberichten en rouwadvertenties in Limburg vindt u snel en overzichtelijk online op Mensenlinq. Recente overlijdensberichten worden doorgeplaatst uit o.a. de kranten: De Limburger en het Algemeen Dagblad.
Herdenk dierbaren, bekijk familieberichten en deel persoonlijke condoleances.
Blijf op de hoogte van rouwberichten uit de regio Limburg en vind alle relevante informatie rondom afscheid en herdenking. Zoek eenvoudig overlijdensberichten en steun nabestaanden met een gepaste boodschap of herinnering.
Mensenlinq Groningen
In Groningen is Mensenlinq ook een veel geraadpleegd medium. De overlijdensberichten uit het Dagblad van het Noorden worden doorgeplaatst op de editie Mensenlinq Groningen.
Overlijdensberichten Groningen
Mensenlinq Noord-Holland
Zoekt u een overlijdensbericht van een persoon uit Noord-Holland en heeft deze in een van de kranten Noordhollands Dagblad, Het Parool, De Telegraaf, Alkmaarsche Courant, Dagblad Zaanstreek, Haarlems Dagblad, De Gooi- en Eemlander, Helderse Courant, Leidsch Dagblad of Dagblad Kennemerland gestaan, dan is de kans groot dat u deze kunt vinden op de website.
Overlijdensberichten Noord-Holland
Mensenlinq Overijssel
In de provincie Overijssel is Mensenlinq een bekend medium om de overlijdensberichten die zijn doorgeplaatst uit o.a. de kranten Turbantia en de Leeuwarder Courant, te bekijken.
Overlijdensberichten Overijssel
Mensenlinq Gelderland
De overlijdensberichten uit de Gelderlander, Leeuwarder Courant, Eindhovens Dagblad en De Telegraaf worden rechtstreeks geplaatst op Mensenlinq Gelderland.
Overleden personen zoeken
U kunt rouwadvertenties vinden op Mensenlinq door te zoeken op voornaam, achternaam, geboortedatum, woonplaats, naam van de krant en de plaatsingsdatum.
Provincies en (regionale) kranten
U kunt een overlijdensbericht plaatsen in de landelijke kranten maar ook in de regionale kranten.
Provincie | Kranten |
---|---|
Drenthe | Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant |
Flevoland | De Flevopost |
Friesland | Leeuwarder Courant, Friesch Dagblad |
Gelderland | De Gelderlander, De Stentor en De Telegraaf |
Groningen | Dagblad van het Noorden |
Limburg | De Limburger, Limburgs Dagblad |
Noord-Brabant | Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, BN de Stem |
Noord-Holland | Noordhollands Dagblad, Het Parool, De Telegraaf, Alkmaarsche Courant, Dagblad Zaanstreek, Haarlems Dagblad, De Gooi- en Eemlander, Helderse Courant, Leidsch Dagblad, Dagblad Kennemerland |
Overijssel | Tubantia, Meppeler Courant, Courant de Staphorster |
Utrecht | De Gooi- en Eemlander |
Zeeland | Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) |
Zuid-Holland | Leidsch Dagblad, AD Algemeen Dagblad |
Zelf een overlijdensadvertentie plaatsen in de krant
Is een dierbare van u overleden en wilt u familieleden, vrienden, kennissen en collega’s daarvan op de hoogte brengen, zodat ze bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn en afscheid kunnen nemen? Plaats dan een overlijdensadvertentie in een landelijke, regionale of lokale krant. De meeste kranten, landelijk, regionaal en lokaal, vallen onder de volgende netwerken:
- TMG (Telegraaf, Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad)
- De Persgroep Nederland (De Volkskrant, AD en het Parool)
- NDC Mediagroep (Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant)
- De Limburger
Om een rouwadvertentie in één van deze kranten te laten plaatsen stuurt u een e-mail of brief naar één van de onderstaande mediagroepen. U kunt dit ook in overleg doen met de uitvaartondernemer.
Hoe werkt Mensenlinq?
Mensenlinq is er voor het plaatsen van een rouwadvertentie, dankbetuiging en In Memoriam.
Op Mensenlinq een rouwbericht, dankbetuiging of In Memoriam plaatsen
Een bericht plaatsen op Mensenlinq.nl gaat een beetje via een omweg. U stuurt deze namelijk in op Familieberichten.nl en plaatst deze dus niet rechtstreeks op de website van Mensenlinq.
Familieberichten.nl
Mensenlinq is een platform dat alleen familieberichten verzameld. Op Familieberichten.nl is het mogelijk om het bericht zichtbaar te maken in een krant voor een bepaalde provincie en/of voor een stad. U krijgt dan ook de optie om de advertentie online op Mensenlinq te plaatsen.
U kunt er ook voor kiezen om de rouwadvertentie niet te laten plaatsen op het platform Mensenlinq. Als familielid kunt u een levensverhaal bij de advertentie plaatsen. Dit kan in de vorm van een tekst of een YouTube filmpje. De redactie van Mensenlinq zal de inzending controleren op de gestelde voorwaarden.
Bericht krijgen wanneer iemand met uw achternaam is overleden
Erg handig is ook de speciale functie op Mensenlinq waarmee u een bericht ontvangt indien er iemand met een bepaalde achternaam is overleden. Dit kan bijvoorbeeld uw eigen achternaam zijn of die van uw partner. U mag via Mensenlinq.nl op deze manier maximaal drie achternamen volgen.
U kunt dit instellen per provincie, plaats of voor heel Nederland. Is er vervolgens een sterfgeval en draagt die persoon één van de achternamen die u volgt, dan ontvangt u daarvan automatisch een notificatie via e-mail. Voor degenen die vaak overlijdensberichten checken is het gebruik van de speciale Mensenlinq app aan te bevelen. Daarover geven we hieronder uitleg.
De Mensenlinq app
De Mensenlinq app kunt u downloaden voor de iPhone en alle Android toestellen. Deze app is zeer geschikt voor mensen die met regelmaat overlijdensberichten checken.
Met de app kunt u de overlijdensberichten in uw woonplaats of regio volgen en een push-bericht ontvangen als er een bericht wordt geplaatst met de kenmerken welke u heeft ingevoerd.
Extra hulp bij overlijden en regelen van een uitvaart
Mensenlinq is véél meer dan alleen een platform waarop u overlijdensberichten van (bekende) personen uit uw regio kan checken. Of waarop u overlijdensadvertenties, steunbetuigingen en in memoriams kan plaatsen. Zo kunt u op de website ook terecht voor allerlei handige informatie en adviezen omtrent het organiseren van een uitvaart en wat te doen indien u met een overlijden wordt geconfronteerd. Zo wordt er doorverwezen naar handige websites zoals Opzegdienst.nl, Graftombe.nl en Laatstewens.nl.
Opzegdienst.nl
Eén van de websites waarover Mensenlinq informeert (en naar doorverwijst) is Opzegdienst.nl. En maak daar in de toekomst handig gebruik van! Want bij het overlijden van een dierbare komt heel wat kijken.
Met de opzegservice van Opzegdienst.nl laat u in één keer alle soorten abonnementen opzeggen van een overledene. Dit zou u anders handmatig moeten doen en daar zit u niet bepaald op te wachten wanneer u middenin het rouwproces zit.
Laat staan dat u daar aan denkt als u nog veel zaken rondom de uitvaart moet regelen.
Contactgegevens Mensenlinq
Voor vragen en of opmerkingen kunt u Mensenlinq bereiken via het contactformulier.
Adres: Jacob Bontiusplaats 9, 1018 LL Amsterdam